2022 Fındık Fiyatı 54 TL…

2022 Fındık Fiyatı 54 TL…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 fındık fiyatını Ordu’daki hizmetlerin toplu açılış töreninde açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan detaylarını TMO’nun açıklayacak olduğunu belirterek, alan bazlı destekle birlikte fiyatı 54 TL olarak belirlediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında fındıkla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"İhracatımızda fındığın önemli bir yeri var. Sadece geçtiğimiz yıl dünyanın 122 ayrı ülkesine 2 milyar 300 milyon dolara yakın bedelle 344 bin tondan fazla fındık sattık.
Ordu, hem üretim alanı, hem rekolte itibariyle ülkemiz fındığının yaklaşık 3’de 1’ini gerçekleştiriyor. Rekolte bakımından, Samsun, Giresun, Sakarya, Düzce, Trabzon, Zonguldak gibi şehirlerimizde Ordu'yu takip ediyor. Biz iktidara geldiğimizde, kardeşlerim fındığın alım fiyatı neydi biliyor musunuz? 1 doların altındaydı. Bu yüzden çoğu bahçe bakımsız kalmış, insanlar adeta üretime küstürülmüştü. Şimdi biz bu rakamı 3 doların üzerine çıkardık.
Bu yıl da küresel ekonomik krize ve ülkemizin yaşadığı sıkıntılara rağmen fındık üreticilerimize emeklerinin karşılığı olacak alım fiyatı vermek için tüm şartları zorladık.
İnşallah beklentimiz, fındıkta rekoltenin geçen yılında üzerine çıkmasıdır.
Bugün açıklayacağımız fiyatla, hem üreticinin gelirini arttıracağımıza hem de ihracatımızı yükselteceğimize inanıyorum.

Toprak Mahsulleri Ofisimiz (TMO) 2022 alım sezonunda yüzde 50 sağlam iç esasına göre kabuklu fındığa kilogram başına Levanten kalite için ve Giresun Kalite için 2 ayrı fiyat var. Ama biz şimdi diyoruz ki alan destekli olarak, ben burada bir rakam açıklıyorum.
İnanıyorum ki, sizlerde inşallah kabul edeceksiniz. Ve ortalamasını 54 olarak inşallah açıkladık. Hayırlı olsun, bereketli olsun." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) tüm hazırlıklarını tamamladığını, hasat ve kurutma işlemlerinin ardından fındıkların depolara girmeye başlayacağını da sözlerine ekledi.