1926’DAN BUGÜNE

1926’DAN BUGÜNE


1926’dan bugüne, yani 3 Haziran 2013’ e kadar geride kalan tam tamına 87 yıl.


Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilişinin üzerinden daha 3 yıl geçmeden kurulan Trabzon Ticaret Borsası, 87 yılda özellikle iştigal ettiği ürünlerle ilgili alanlarda gösterdiği faaliyetlerle bölge ve ülke gündemine damgasını vurmuştur.

Borsamızın iştigal ettiği ürünler arasında ekseriyeti teşkil eden fındıkta özellikle 2000’li yılların başından itibaren yaptığımız çalışmalar, dünya standartlarına ve ekonomi şartlarına uygun bir piyasanın oluşmasında çok etkili olmuştur.

Siyasi iktidarların oy hesapları yüzünden devlet tekelinden çıkartmak istemedikleri fındıkta ekonominin kurallarını uygulatarak, farklı beklentileri ortadan kaldırıp, istikrarlı bir piyasa oluşturmak için yapılanların sonucudur bugün oluşan piyasalarda 300 bin ton iç fındığı aşmak üzere olan ihracat.

Tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde de bulunan Trabzon’da, bundan 40-50 yıl önce borsada uygulanan alım-satım sistemi bu kentteki ticaret kültürünün bir göstergesidir.

Borsa olarak önceliği iştigal alanımıza giren ürünlere verip, turizm, sanayi, lojistik gibi avantajlarımız konusunda da elimizi taşın altına koyarak bundan sonra da çaba göstermeye devam edeceğiz.

Biz, herkesin kendi üzerine düşeni yapmasıyla ülkemizin son yıllarda yakaladığı kalkınma hareketindeki kazanımları daha da arttıracağına inanıyoruz.

Borsa ve benzeri meslek örgütlerinin de bu hareketin mihenk taşları arasında yer aldığını biliyor ve bu bilinçle tıpkı geride bıraktığımız 87 yılda olduğu gibi, önümüzdeki yıllarda da bunların üzerine kazanımlar ilave edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

MEHMET CİRAV - Meclis Başkanı
Diğer Yazıları : Tümü

TÜRKİYE İÇİN, DİK DURACAĞIZ... 13 Kasım 2017 Pazartesi 07:04
DEVLET YÖNETİMİNDE YENİ VE DOĞRU BİR DÖNEM 21 Nisan 2017 Cuma 00:39