Kimyanın çeşitli alanlarında artan araştırmacı ve uygulayıcı sayısı ile birlikte ülkemizde de çok sayıda çalışma grupları oluşmaya başladığı ve bu gruplar arasında ortak araştırmaların yapıldığı memnuniyetle izlenmektedir. Araştırma işbirliklerinin arttırılması yeni tartışma ortamlarının oluşturulmasıyla mümkündür. Bu bağlamda ülkemizde kimya alanında gelenekselleşen birçok kongre veya sempozyum başarıyla yapılmaktadır. Ancak belirli konuların yoğun tartışıldığı ve genç bilim insanlarının daha katılımcı olduğu çalıştaylar yok denecek kadar azdır.
 

Bugün çok disiplinli araştırmaların en başında gelen inorganik ve organik eser analiz teknik ve yöntemleri hem kimya alanında hem de diğer alanlarda kullanılmakta ve geliştirilmektedir. Özellikle kimyanın alt dallarında eser analiz önemli ilgi ve araştırma alanıdır. Diğer yandan çevre, jeoloji, biyoloji, gıda, tıp, ziraat, farmakoloji ve arkeoloji gibi alanlardaki araştırıcı ve uygulayıcılar eser analiz yöntem ve tekniklerini kullanmakta ve eser analizle uğraşan bilim insanlarıyla işbirliği yapmaktadır. Bu işbirlikleri eser analizle uğraşan kimyacıları hızla çok disiplinli araştırmalara yöneltmektedir. Bu yönelim için araştırmacıların gösterdiği çabalar, özellikle genç kimyacıların heyecanı sevindiricidir. Birikimli araştırmacılarla genç araştırmacıların buluşacağı çalıştaylar gençlerin yetiştirilmesine olduğu kadar yeni ortaklıkların kurulmasına da öncülük edecektir. Bu amaçla yola çıkılarak ilki Pamukkale Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü’nce düzenlenmiş olan “ I. Eser Analiz Çalıştayı (EsAn-2010)”nın ardından “II. Eser Analiz Çalıştayı(EsAn-2012)”nı Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya Bölümü’nde düzenliyoruz. Eser analiz alanında yapılan yaz okulu, seminer, konferans ve çalıştaydan edindiğimiz tecrübeler ışığında gerçekleştireceğimiz bu çalıştay için bizi cesaretlendirenlere, yardımcı olanlara ve emeği geçenlere sonsuz teşekkürler ediyoruz.
 

Bu çalıştayda, eser analiz alanında yetkin olan araştırmacıların, birikimlerini genç araştırmacılara aktarabilmeleri açısından uygulamalı ders-kurslarına ve sözlü sunumlarına özel önem verilecektir. Ayrıca kısıtlı zamana rağmen genç araştırmacıların ağırlıklı poster sunumları yanında sözlü sunum yapmalarına da özen gösterilecektir. Bu suretle daha verimli bilgi alış-verişi ve tartışma ortamı sağlanacağı kanaatindeyiz.
 

Değerli eser analiz çalışanları, mavi ve yeşilin buluştuğu güzel ülkemizin güzel kenti Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde “II. Eser Analiz Çalıştayı”nda sizleri görmek istiyor ve içtenlikle EsAn-2012 Çalıştayı’na davet ediyoruz. Katılımınız bize güç verecektir. Şimdiden teşekkürler.



SOSYAL PROGRAM ÖZETİ
 

1.GÜN: (27 HAZİRAN 2012)
KAYIT, AÇILIŞ, ŞEHİR TURU, AÇILIŞ KOKTEYLİ
 
2. VE 3. GÜN (28-29 HAZİRAN 2012)
SUMELA MANASTIRI GEZİSİ (Maçka / TRABZON), UZUNGÖL GEZİSİ (Çaykara / TRABZON), ÇAL MAĞARASI GEZİSİ (Düzköy/ TRABZON), KARACA MAĞARASI GEZİSİ (Torul / GÜMÜŞHANE), AYDER GEZİSİ (Çamlıhemşin / RİZE)
 
Bu geziler çalıştay programına dahil olmayıp ücretleri (çalıştaya özel tarife) katılımcılar tarafından ödenmek kaydıyla anlaşmalı tur şirketleri tarafından gerçekleştirilecektir.
 
 
4.GÜN: (30 HAZİRAN 2012)
BATUM GEZİSİ / GÜRCİSTAN : Pasaportsuz ( T.C. Vatandaşları ) ve vizesiz günübirlik izinle gerçekleştirilecektir. Katılımcılar, üzerinde Kimlik Numarası yazılı olan T.C. Nüfus Cüzdanı bulundurmak zorundadır. Hareket saati 07:00, Dönüş saati en erken 23:00 dır. Ücret, öğle yemeği dahil 50 TL dir.


İletişim

Adres:
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Fen Fakültesi Kimya Bölümü
61080 - TRABZON
TÜRKİYE

E-Posta: esan2012@gmail.com
Telefon:  +90 462 377 24 98 +90 462 377 24 88
Faks:  +90 462 325 31 96
GSM:  +90 532 262 26 45